Frukostbröd med banan

Frukostbröd med banan

  • 2 förpackningar Driscoll’s blåbär (125 g)
  • 240 ml kärnmjölk
  • 2 ägg
  • 2 bananer
  • 260 g vetemjöl
  • 90 g havregryn
  • 130 g farinsocker
  • 80 g canolaolja
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • ¼ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt

10 min + 70 min tillagningstid | 12 | snacking | höst | vinter | vår | sommar

Blueberry
Frukostbröd med banan
Blueberry

Anvisninger

  • Förvärm ugnen till 190°C
  • Smörj en stor bakform och mjöla in den
  • Blanda kärnmjölk, ägg, bananer, socker och olja i en stor skål
  • Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, kanel, salt och bikarbonat i en annan skål
  • Sikta försiktigt ner mjölblandningen i kärnmjölken och blanda i blåbär
  • Fyll bakformen med fruktsmeten
  • Baka i ca. 1 tim
  • Låt bakformen svalna i 15 minuter innan du försiktigt vänder på formen
  • Motstå frestelsen och låt brödet vila på ett galler
  • Skär upp och njut!
Leafs Blueberry
Leafs

Mer inspiration om sociala medier!

Sommar fruktbröd

Sommar fruktbröd

Lila björnbär smoothie

Lila björnbär smoothie

Ingefära jordgubbe Mojita

Ingefära jordgubbe Mojita

Hitta oss på:

Hemkop
Willys

Vi skulle hellre prata om bär än kakor men de kan kombineras perfekt ;)! På vår hemsida använder vi cookies för att göra vår hemsida och annonsering mer relevant för dina intressen. Vänligen läs mer om vår cookiepolicy. Om du godkänner den, innebär det att du har läst och förstått villkoren i cookiepolicyn och godkänner dem.