Grillad kyckling med blåbärsrelish

Grillad kyckling med blåbärsrelish

  • 2 förpackningar Driscoll's blåbär (125 g)
  • 4 kycklingfiléer (125 g)
  • 50 g hackad schalottenlök
  • 50 g hackad röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk torkad basilika
  • 2 msk färsk basilika
  • 2 tsk socker
  • ¼ tsk koriander
  • ½ tsk salt

20 min | 4 | dinner | höst | vinter | måltid

Blueberry
kyckling med blåbär
Blueberry

Anvisninger

  • Lägg kycklingen i en skål och tillsätt vitlök, 1 msk vinäger, olja och torkad basilika
  • Täck över med plastfolie och ställ i kylen i 1 timma så att marinaden göra sin verkan
  • Tillsätt 1 msk vinäger, 1½ förpackning blåbär, schalottenlök, paprika, färsk basilika, socker, koriander och salt i en separat skål och blanda noga
  • Ta ut kycklingen ur kylskåpet och låt den återta rumstemperatur
  • Smaksätt kycklingfiléerna med salt och stek dem i en het grillpanna
  • Stek dem i ca. 5 minuter på båda sidor
  • Servera med kryddig blåbärsrelish och resten av blåbären
  • Himmelska blåbär!
Leafs Blueberry
Leafs

Mer inspiration om sociala medier!

Tårta med volanger

Tårta med volanger

Sommar fruktbröd

Sommar fruktbröd

Lila björnbär smoothie

Lila björnbär smoothie

Hitta oss på:

Hemkop
Willys

Vi skulle hellre prata om bär än kakor men de kan kombineras perfekt ;)! På vår hemsida använder vi cookies för att göra vår hemsida och annonsering mer relevant för dina intressen. Vänligen läs mer om vår cookiepolicy. Om du godkänner den, innebär det att du har läst och förstått villkoren i cookiepolicyn och godkänner dem.