Smarrig sötpotatissallad

Smarrig sötpotatissallad

  • 2 paket Driscoll's hallon (125 g)
  • 2 paket Driscoll's björnbär(125 g)
  • 1 stor sötpotatis, skalad och skuren i tärningar
  • 4 skivor bacon
  • 1 rödlök, skivad
  • 600 g färsk spenat
  • 50 g rostade pecannötter
  • 80 ml rödvinsvinäger
  • 2 tsk lönnsirap
  • 2 msk rörsocker
  • 3 msk olivolja
  • Salt och nymalen svartpeppar

50 min | 4 | dinner | lätt | sallad

Raspberry
sötpotatissallad
Raspberry

Anvisninger

  • Förvärm ugnen till 190°C
  • Häll lite olja över sötpotatisen
  • Placera sötpotatisen på bakpapper och baka den i 15-20 minuter eller tills gyllenbrun
  • Lägg baconskivorna på ett annat bakpapper, strö över med socker och smaksätt med salt och peppar
  • Baka ugnen i 10 - 12 minuter eller tills knapriga
  • Lägg baconskivorna på en tallrik och låt svalna, spara 3 msk baconfett till dressingen
  • Bryt de knapriga kanderade baconskivorna till 1½ cm stora bitar
  • Värm baconfettet i en stor panna och tillsätt lök, stek på låg till medelvarm temperatur tills gyllenbrun
  • Tillsätt björnbären, vinäger och lönnsirap och lyft av pannan från värmen
  • Fyll en stor kastrull med färsk spenat och häll över den varma fruktiga blandningen
  • Blanda försiktigt ner hallon, pecannötter, bacon och sötpotatis
  • Krydda efter smak och servera direkt
  • Smaklig måltid
Leafs Raspberry
Leafs

Mer inspiration om sociala medier!

Stark inledning på veckan

Stark inledning på veckan

Lila björnbär smoothie

Lila björnbär smoothie

Ingefära jordgubbe Mojita

Ingefära jordgubbe Mojita

Hitta oss på:

Hemkop
Willys

Vi skulle hellre prata om bär än kakor men de kan kombineras perfekt ;)! På vår hemsida använder vi cookies för att göra vår hemsida och annonsering mer relevant för dina intressen. Vänligen läs mer om vår cookiepolicy. Om du godkänner den, innebär det att du har läst och förstått villkoren i cookiepolicyn och godkänner dem.